DMC (Digital Mode Club) is een club die digitale modi promoot door hiervoor onder andere speciale wedstrijden te organiseren.

DMC RTTY 2015

Mede door twee mede amateurs (thanks, Bert PE1BNF en Jan PA7PTT) ga ik dit jaar voor het eerst meedoen aan de DMC RTTY contest op 18 en 19 juli 2015.
Voor iedereen die niet weet wat RTTY is, wil ik graag verwijzen naar mijn verzamelde werken over uitdrukkingen, afkortingen enz, klik hier voor dit naslagwerk.

Ik had een moeizame start op zaterdag, radio wilde niet samenwerken met N1MM+ (logprogramma). Los werkte het wel, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mijn reguliere logger (Ham Radio Deluxe – HRD), is niet echt een contestlog programma. Mijn eerste qso (met PG5V) ging via HRD en dat ging veel te traag, maar lukt wel!

Na aantal uren van frustratie heb ik het in het tijdelijk in de figuurlijke hoek gelegd en heb me aan het avondeten gezet. Na het avondmaal heb ik er nogmaals naar gekeken, na een paar instellingen werkte de combinatie eindelijk naar behoren. In korte tijd toch nog 20 qso’s gemaakt. Waaronder in met Turkije, Marokko en Bahrein. En dat op een “simpele” endfed. Gedurende de qso’s ben in constant bezig geweest met het samenstellen en afstellen van de macro’s (automatische teksten die onder andere het lognr door geven). Binnenkort zal er op deze website een stukje komen te staan over wat een contest is en hoe het werkt.

De zondag verliep eigenlijk soepel. In de resterende uren (vanaf 11 uur, toen dus nog 4 uur) heb ik nog vele qso’s gemaakt. Bij nummer 60 en nog 10 minuten voor het sluiten van de wedstrijd heb ik mijn deelname gestopt.

ScoreAantal qso: 60
Score:        4140

 

Ik vind dat niet slecht voor een eerste keer. Zeker omdat ik alleen oproepen heb beantwoord en niet zelf actief geroepen heb. Dat doe ik expres niet, omdat ik eerst wil weten hoe het in z’n werk gaat. Mogelijk volgend jaar wel actief roepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.