No Comments

Mijn laatste bericht
dateert alweer van oktober 2015. In de tussenliggende tijd is er veel gebeurd binnen mijn radiohobby. In de komende tijd zal ik een aantal nieuwe posts over de volgende onderwerpen te maken:

  • JOTA 2015
  • diverse contests
  • De (bijna) voltooiing van mijn gobox
  • Ontwerpen en etsen van mijn eigen printplaten
  • VERON werkzaamheden

JOTA 2015 – vrijdag 16 en zaterdag 17 october 2015
IMG_20151016_181020Tijdens deze editie van de JOTA was ik wederom te gast bij Scouting Rijen. Dit jaar kwam ik al op donderdagavond. Zodat we vrijdagochtend meteen konden starten met het opbouwen van het JOTA radiostation (JOTA = Jamboree On The Air).IMG_20151014_210638

Niet alles ging even makkelijk. Helaas is er een tuidraad losgekomen en dat resulteerde ineens dat ik in plaats van verticaal plots horizontaal gepolariseerd was. Dit was natuurlijk niet de bedoeling. IMG_20151018_152126Samen met twee extra scouts hebben snel een andere mast neergezet, hierdoor konden we snel on air zijn. Net voordat het event begon.

Op de zaterdag heb ik veel verteld en laten zien over de radiohobby. Ik heb gepoogd iedere groep die bij me kwam ook een radioverbinding te laten maken. Bij sommige ging dit beter dan bij andere.

Kortom ik heb weer genoten van de JOTA. En het leuke is, dat ik dat dit jaar (2016) gewoon weer opnieuw mag doen. Ik zou zeggen, tot oktober!

 
TRANSLATE:

Categories: PH7GIS

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.