No Comments

[:nl]Al voor de kerst 2013 heb ik me opgegeven voor het F-examen wat pas woensdag 5 maart 2014 zou plaats vinden.
Weken/maanden gingen voorbij waarvan iedere maandagavond een cursusavond in Utrecht geplant stond. Zowel Johan (PA3GER), de cursusleider als ik zelf hadden beide zoiets van, “Dat moet zeker gaan lukken”. Al was ik af en toe nog een beetje pessimistisch. Maar de proefexamens gingen steeds beter.

En toen kwam die dag…….

Woensdag 5 maart heb ik vrij genomen van mijn werk. En ben rond half tien op de trein gestapt richting Amersfoort. Wat voor mij (QTH Schiedam) bijna ander half uur reizen is, maar goed dat heb ik er wel voor over!
Eenmaal om 11:15 aankomen in Amersfoort is het NH Hotel snel gevonden en wordt ik door de vriendelijke dames aan de bali van het hotel verwezen naar het restaurant. Alwaar ik een kopje koffie nuttig tussen de reeds tientallen aanwezige examenkandidaten. Je proef de spanning daar en al snel raak ik aan de praat met een andere kandidaat (hij heeft zijn naam genoemd, maar dat ben door alle drukte alweer kwijt), maar wat ik wel onthouden heb is dat hij uit Voorburg kwam en dus praktisch uit dezelfde richting kwam.
En tot aan de ingang van de examenruimte hebben wij met elkaar gesproken over… hoe kan het ook anders over de radio hobby.

Vervolgens worden we bijeen geroepen en mogen we de examenzaal in. Eerst werden er nog wat huishoudelijke zaken behandeld zoals een eventueele brandmelding enzo, en dan gaat het gebeuren. Ik krijg het examen onder mijn neus. Maar eerst moet ik vraag 15 even corrigeren want daar staan wat fouten in. Later hoorde ik de secretaris van de examencommisie zeggen:”We hebben het AT al een aantal maal gevraagd om het aan te passen maar dat doen ze niet.”, tja, wat zal ik daar nu eens van vinden

En dan begint het examen, en de rust daalt neer over de zaal. Er worden vele paspoorten/rijbewijzen enzo gecontroleerd, ook bij mij. Alles wordt goed bevonden. Ik ben wie ik ben, alsof ik dat zelf nog niet wist

Er zaten lastige maar ook heel eenvoudige vragen tussen. Gedurende het examen kreeg ik wel het gevoel dat ik welis geslaagd zou kunnen zijn. En met dat gevoel heb ik mijn examen nog eenmaal nagekeken, heb ik alles ingevuld en is het correct??? Geen idee, naar mijn idee heb ik het aardig gemaakt. Na 79 minuten, lever ik vervolgens mijn antwoordblad in bij de heer Knot (van de Stichting Radio Examens (SRE, en geen SIRE zoals ik tijdens mijn N-examen dacht te lezen.)) en ging het restaurant weer wachten totdat iedereen klaar was. Daar tref ik de jongeman uit Voorburg weer aan en schuif wederom bij hem aan tafel. Hij was erg optimistisch over het eindresultaat. Ik vertelde hem dat ik er wel een goed gevoel over te hebben.

Dan komt de heer Knot de antwoorden brengen. Iedereen kreeg een blad met daarop de antwoorden. En wederom wordt het stil in het restaurant, iedereen is zijn/haar antwoorden aan het controleren. Ik dus ook. Na het afstrepen van de foutieve antwoorden blijkt dat ik twee antwoorden teveel fout gemaakt heb, en dus gezakt!!!

Maar de jongeman uit Voorburg, slechts 4 fouten, HULDE!!!
Ik wilde weer richting huis vertrekken, kom ik mijn mede cursisten uit Utrecht tegen en een luisteramateur (PD2GOG) die ik in Vlaardingen op de club geregeld tegen kom en maak met hun een babbeltje. Zij gingen allen op voor hun N-examen. (en allen geslaagd)

Teruglopend naar het station bel ik mijn cursusleider Johan met het slechte nieuws. En hij zegt:”We zorgen ervoor dat je in mei wel zult slagen.”

En zo is het maar net. Ondanks dat ik dus twee foutjes teveel had, heb ik dus wel 33 vragen goed beantwoord! Het eerste proefexamen wat ik maakte (dat is ergens eind 2011 geweest) had ik slechts 5 vragen goed. Ik ben er dus bijna.

23 mei 2014 is het examen in Vlaardingen en dan zal ik slagen!![:]

Categories: PD2GIS Uncategorized

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.