No Comments

[:nl]Na maanden van wachten was het vandaag (zondag 12 januari 2014) dan eindelijk zover. Mijn broer heeft mij geholpen met het plaatsen van de Endfed antenne.

Zoals alles in deze hobby gaat het met vallen en opstaan. Zo ook het plaatsen van de antenne. De bedoeling was om vanaf de schoorsteen in een hoek van ongeveer 45 graden naar boven te gaan richting mijn Imax 2000 (voor 10m). Echter hier kwam ik nog bijna 10 meter dak te kort. Wat dus betekend dat ik een “klein” foutje in mijn berekening heb gemaakt. Ik had het eigenlijk voor vandaag al opgegeven, toen ik nog even een amateur om hulp gevraagd heb (Huib PA3DSJ, nog bedankt). Hij kwam met een goed idee, om hem als inverted V weg te spannen. Dus ik ben met mijn broer weer het dak op gegaan om deze variant uit te proberen. En met succes!

Helaas werkte mijn swr meter niet (mee), maar de meter in de radio (Icom 7100) gaf niet of nauwelijk een verhoging. Inmiddels is de eerste verbinding met Italie ook gelegd en dat op 20m. Binnenkort de coax in huis netjes wegwerken, en de shack wat beter inrichten en ik kan voorlopig weer even voort.[:]

Categories: PD2GIS

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.