No Comments

[:nl]Na lang kijken en vergelijken heb ik eindelijk een beslissing genomen.  Ik ga voor de Icom IC7100 en een endfed antenne voor de banden 10/15/20/40/80. Ik mag nog niet uitkomen op de 15 en 80 meter maar dat veranderd in maart (hoop ik) als ik mijn F-licentie haal!

Zaterdag 14 december was het zover, ik ben naar Maarssen (Hamshop.nl) gereden en heb de radio, antenne en nog een aantal benodigdheden opgehaald. Meteen een babbeltje gemaakt met Marcus.

Bij thuiskomt natuurlijk de radio meteen aangesloten op de Imax 2000 (10/11 meter antenne waarvan ik besloten heb dat die voorlopig nog even blijft staan voor de goede resultaten op de 10 meter). En meteen zijn de eerste qso’s te horen op 10m. Zondags heb ik de antennekabel van mijn Kenwood TM-V71e voorzien van een PL-connector ipv N-connector. Zodat ik ook 2m/70cm op de 7100 heb.

Het is werkelijk een heerlijke radio (uiteraard heb ik nog niet veel vergelijkingsmateriaal). Nog lang niet alle optie heb ik gevonden. Maar die functie die ik al wel gevonden. Geweldig! Dus HF hou je vast ik kom eraan.

Komende maandag (23 december), als de weersomstandigheden dat toelaten, gaat de endfed-antenne het dak op. Foto’s volgen later.[:]

Categories: PD2GIS

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.