No Comments

Tijdens de diverse radiorondes maar ook als ik amateurs persoonlijk spreek hebben ze het wel eens over dat zij hun station meenemen het veld in. Ik dacht dat wil ik ook wel eens proberen. Dus heb ik mijn radio, antennes, enz mee genomen en heb een plekje gevonden en heb de boel opgesteld. En inderdaad, je kunt er leuke verbindingen maken, de omstandigheden zijn geheel anders dan thuis. Daar (nabij Hoek van Holland) had ik weinig last van storing zoals liftmotoren (iets waar ik me thuis vreselijk aan loop te irriteren!), LED lantaarnpalen, enz. Daar heb ik dan ook mooie verbindingen gemaakt. Helaas ben ik toen vergeten schrijfgerei mee te nemen. En heb daardoor de stations niet kunnen loggen 🙁 Dat is dus een leerpuntje voor de volgende keer.

Toen ben ik eens gaan zoeken op Youtube hoe andere amateurs dat eigenlijk doen, want iedere keer al die spullen meenemen is niet echt een lekker werkje. Al gauw vond ik een aantal Amerikanen die een “GoBox” gebouwd hadden. Dit is (grof gezegd) een doos, waar al de nodige spullen inzit.

Na enig onderzoek heb ik besloten ook zo’n GoBox te maken. IMG_20150626_230455Na wat berekeningen (radiotechnisch, als ook financieel) gemaakt te hebben, ben ik tot een ontwerp gekomen. (zie mijn schetsje). Deze GoBox wilde ik ook los van het lichtnet kunnen gebruiken, vandaar het gebruik van een accu.

Toen ik eenmaal helder had hoe de GoBox eruit moest komen te zien. En dat ik wist wat ik moest aanschaffen. Ben ik gaan bestellen. Na bijna alles te hebben ontvangen. Ben ik vorige week (week 25 van 2015) gestart met de GoBox.

De GoBox is bijna klaar voor gebruik. Er zijn nog een aantal zaken die ik moet afronden. Dat is bijvoorbeeld alle aansluitingen maken.

Maar ook het bouwen van een 2m/70cm dual antenne. IMG_20150626_233042Voor HF wil ik een Endfed gaan gebruiken, die ik vertikaal op hang aan een 12,5 lange telescoop mast. Voor 2m en 70cm had ik nog geen mobiele antenne. Toen had ik dus het plan opgepakt om een dual antenne te bouwen naar een ontwerp van een andere amateur. Maar daar over later meer. Wordt Vervolgd!

IMG_20150626_232303 IMG_20150626_232147
IMG_20150626_232130 IMG_20150626_232115

Categories: GoBox PH7GIS

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.